Mathilde μPArchives

2014
2012
2011
2010
2009

Search


Recommended websites>
 » Diana Ozon
 » Cilia Groenveld
 » Spaarnestad foto
 » Beeldbank Amsterdam
 » Zoro Feigl

 

Photo's and text © Mathilde μP

Mathilde

 

XML: RSS Feed XML: Atom Feed

 
« Waterlooplein, echt w… | Home | Copy Kittens are goin… »

Schrijvers en afscheid in de Pintohuis bibliotheek

10 06 12 - 01:42

Schrijvers en afscheid, Jean Pierre Rawie Tot en met december 2012 exposeert Mathilde µP in de Pintohuis bibliotheek haar foto serie Schrijvers en Afscheid .In deze fotoserie verbeelden diverse schrijvers -met werk in bibliotheken- het woord Afscheid.

Het woord afscheid is een breed begrip; het kan positief of negatief zijn. Het was aan de auteurs om zelf invulling te geven aan dat woord. Zo verbeeldt F. Starik een moment van 'jas aan en omdraaien' en Theodor Holman het weemoedig terugdenken aan bezochten steden.

De expositie in het Pintohuis is ook een moment om de dreigende sluiting van de Pintohuis bibliotheek eind 2012 onder de aandacht te brengen. Deze sluiting gaat ten koste van de buurt.

Het monumentale Pintohuis was in de jaren zestig en zeventig de inzet waarmee bewoners de totale afbraak van hun buurt konden voorkomen. In de jaren zeventig en negentig is het pand gerenoveerd en opnieuw voorzien van plafond schilderingen en kwam het in gebruik als bibliotheek. Naast het voorzien in boeken draagt het Pintohuis bibliotheek bij aan de buurtcohesie en stadscultuur. Juist omdat de Nieuwmarkt buurt na vele decennia van verval weer een plek is waar jongen gezinnen naar toe verhuizen juist daarom moet de bibliotheek blijven.

Schrijvers en Afscheid: Diana Ozon  U kunt de bibliotheek steunen door deze te bezoeken, dan kunt u meteen de exposities bekijken.

 

Pinto bibliotheek St. Antoniesbreestraat 69, Amsterdam
geopend: maandag  14.00 – 20.00, woensdag 10.00 - 17.30 , vrijdag 10.00 – 17.30, zaterdag 11.00 - 16.00

      

Zie voor meer informatie over de Serie Schrijvers en Afscheid http://mathilde.mupe.nl/photo_projects/Schrijvers_Afscheid/index.htm 


No comments
(optional field)
(optional field)
Please answer the simple question to post a comment

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible until it has been approved by an editor.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.