Mathilde μPArchives

2014
2012
2011
2010
2009

Search


Recommended websites>
 » Diana Ozon
 » Cilia Groenveld
 » Spaarnestad foto
 » Beeldbank Amsterdam
 » Zoro Feigl

 

Photo's and text © Mathilde μP

Mathilde

 

XML: RSS Feed XML: Atom Feed

 
« Book presentation Ste… | Home | World Pillow Fight Da… »

Bladenbal 2010

09 03 10 - 00:00 Dit was de vijfde keer dat in de Kring het Bladenbal was.

Het boekenbal is al enige decennia een dubieus spectakel wat oorspronkelijk bedoeld was voor schrijvers. De uitnodigingen lopen nog steeds voornamelijk via de uitgeverijen. De aanwezigen zijn tegenwoordig voor 50% notabelen van buiten de schrijvers kringen. Het gaat er vooral om gezien te worden. Kabouterbal in Paradiso Elk jaar proberen schrijvers tevergeefs naar binnen te komen. Dit jaar had een groep kunstenaars kaartjes gekregen trots als een pauw in de rij en dan blijkt het bij de deur een vervalsing te zijn. Nee er is geen Doekenbal als alternatief.  Alleen de literaire kring heeft haar literaire balfeesten rondom het Leidseplein in Amsterdam. Zo is er sinds begin deze eeuw een bal der geweigerden in Paradiso. Alleen al de titel je wilt daar als gast niet gezien worden. Daarom had Paradiso dit jaar een bescheiden kabouter bal een knipoog naar boekenbal thema jong zijn en de provo beweging van Amsterdam. Ondanks de interessante stof  wilde het niet lukken met de sfeer bij de kabouters.

  Door naar de Kring schuin aan de overkant. Hier wordt sinds 2005 jaarlijks een Bladenbal gegeven. Ja bladen, met de nadruk op autonome bladen. Hier gaat men heen om te feesten,  het is elk jaar een hit. Aansluitend op het Boekenbal thema jeugd had het Bladenbal als thema "Children of the revolution" gekozen en dat was ook voor punks te horen, de line-up werd naarmate de nacht vorderde extremer. Het eindigde met een band die in een halfuur durende oerschreeuw met feedbackende gitaren over de grond rolde.

Overige foto's zijn te zien in mijn fotoweb mathilde.mupe.nl/photo/2010_03_09bladenbal

Diana Ozon  Bastardz of GlitterBastardz of GlitterBastardz of GlitterBastardz of GlitterGebroeders Roerdomp


No comments
(optional field)
(optional field)
Please answer the simple question to post a comment

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible until it has been approved by an editor.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.